Acid 7 pro *Help a brother out*

7,624
1,012
Joined Jan 2, 2010
freeze tracks that u already got mixed in right... or bounce some tracks and import the waves so u can turn the effects off...
 
517
10
Joined Nov 12, 2009
i use acid 7 pro to record songs with.

i use a lot of vocal tracks
(around 20-30 on every song)

i use effects(VST's) on the vocals. Compressors ,Reverbs,simple Delays and Eq's.

but by the time im putting effects on the last few vocal tracks everything gets choppy and the program becomes slow.

i know its because of the effects and how can i prevent this from happening so i can finish mixing my songs.

help a Studio junkie out LOL

P&T
 
517
10
Joined Nov 12, 2009
Originally Posted by MusicalExcellence

freeze tracks that u already got mixed in right... or bounce some tracks and import the waves so u can turn the effects off...
Wuuuuhh?

How ya do dat there?  
 
225
10
Joined Apr 11, 2001
Take the track with the effects on it, set the output of that to ANOTHER audio track, and record. This will record the track WITH effects to a new audio file, once this is done (and ONLY and i mean ONLY if you are 100% sure this is how you want that track and dont want anymore edits) you can delete the track with all the effects on it and it will free up computer power.
 
517
10
Joined Nov 12, 2009
Originally Posted by BaysickBeatz

Take the track with the effects on it, set the output of that to ANOTHER audio track, and record. This will record the track WITH effects to a new audio file, once this is done (and ONLY and i mean ONLY if you are 100% sure this is how you want that track and dont want anymore edits) you can delete the track with all the effects on it and it will free up computer power.
Good lookin out cuz.
 
17,310
2,412
Joined Mar 14, 2006
Originally Posted by CertifiedFlyBoi23

Originally Posted by RavageEnt2009


i use a lot of vocal tracks
(around 20-30 on every song)
word??
I was thinkin the same thing, Is that u Weezy?
 

But OP, how those VST workin for u? What do u use em for specifically? I only use the basic functions for the most part cause all that VST %@%+ don't sound like it make a difference to me
 
517
10
Joined Nov 12, 2009
Originally Posted by Dathbgboy

Originally Posted by CertifiedFlyBoi23

Originally Posted by RavageEnt2009


i use a lot of vocal tracks
(around 20-30 on every song)
word??
I was thinkin the same thing, Is that u Weezy?
 

But OP, how those VST workin for u? What do u use em for specifically? I only use the basic functions for the most part cause all that VST %@%+ don't sound like it make a difference to me
same thing i thought.... but they're working fine . i use them to clear the vocals up ,even/level them out and to make them more vibrant so that they're on top of the beat and not muddling in the background

but i have to use them because i dont own any outboard gear. 
  
 

overgrinding

Banned
1,399
10
Joined Feb 18, 2010
20-30 tracks aint *$#$... well for a group joint wit a hook... but yea for a solo song thats OD... what the hell is ur recording process like?
 
1,137
95
Joined Sep 1, 2009
yeah, i have 6.0 and after like 10 tracks with autotune its gets choppy what we do is mute the verse tracks if were doing the hook and vise versa.
 
517
10
Joined Nov 12, 2009
Originally Posted by OverGrinding

20-30 tracks aint *$#$... well for a group joint wit a hook... but yea for a solo song thats OD... what the hell is ur recording process like?

  
 thats exactly what im recording.
 
Top Bottom
  AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker or head over to our upgrade page to donate for an ad-free experience Upgrade now