Adding a Picture within a Post or Thread

Discussion in 'FAQ / How-Tos / General Support' started by Methodical Management, Jul 16, 2017.

  1. Methodical Management

    Methodical Management Administrator Staff Member Co-Founder

    5,800
    15,828
    Joined
    Dec 9, 1999
    There are a several ways to include a picture in your post. To upload a picture from the internet, just click on the small landscape picture icon. This will activate a dialog box where you can insert the link to your image, then click or tap on "Insert".

    image tutorial 1.png

    To upload a picture from your own device, click on "Upload a File" to the right just below the post editor. This brings up a pop up where you can click "Choose File" and browse your folders for the picture you want to add.

    image tutorial 2.png

    Once uploaded, you can choose whether to insert the "Thumbnail" size or "Full Image" in the post using the corresponding buttons. Once you've completed your post, click "Post Reply." Note that the picture will be automatically resized to fit the available space if needed.
     
  2. modus47

    modus47

    4,833
    3,732
    Joined
    Dec 12, 2004
    Clicking around a bit....

    I get errors on trying to upload a file.

    Also in the Reply toolbox there is a button Media Gallery Embed. I think this is supposed to show all uploaded pics by me, however the thumbnails do not show at all (yet?).
    Opening a thumbnail will however show the pic uploaded from the old NT.
     
  3. HellaSteph

    HellaSteph formerly HuddlerSteph Staff Member

    505
    552
    Joined
    Sep 12, 2012
    Can you tell me what kind of file or the size you're attempting to upload? We do have size limitations but let me know so I can help troubleshoot.

    I just saw the issue about the Media Gallery Embed. Thanks for the catch! Yes, it's likely we'll need to re-cache the images to show up. I've submitted a ticket to get that resolved. Thanks for the help!
     
  4. Nike Jordan

    Nike Jordan

    15,051
    20,041
    Joined
    Jun 28, 2002
    vlcsnap-2017-05-06-05h26m07s451.png

    Testing.
     
  5. modus47

    modus47

    4,833
    3,732
    Joined
    Dec 12, 2004
    Just now tried a small pic 640x300 pixels 87 KB, still get the error.
     
  6. HellaSteph

    HellaSteph formerly HuddlerSteph Staff Member

    505
    552
    Joined
    Sep 12, 2012
    What's the file type, may I ask?
     
  7. modus47

    modus47

    4,833
    3,732
    Joined
    Dec 12, 2004
    Just a simple JPEG. As were the ones I tried earlier, the biggest file was 263 KB.
     
  8. HellaSteph

    HellaSteph formerly HuddlerSteph Staff Member

    505
    552
    Joined
    Sep 12, 2012
    Once you upload a file, what do you see? Are you attaching the image to the reply? Is there any error messaging that you're seeing?
     
  9. CP1708

    CP1708

    58,652
    10,867
    Joined
    Feb 7, 2007
    Hmmm, doesn't show me the pic, but shows me the info of when I posted it last week.

    Interesting.
     
  10. McSoundwave

    McSoundwave

    811
    2,124
    Joined
    Sep 4, 2014
    @HellaSteph

    Also noticed all my pics uploaded (directly to NT) prior to the migration are not showing up in my media gallery or in the individual posts to threads. Presume the latter too should be resolved w/ the aforementioned ticket?

    Finally, kudos to @Methodical Management and the rest of the NT staff team for all of their efforts during the move. New look/feel of the site is fantastic. Now, just have to get used to it. :confused:
     
  11. HellaSteph

    HellaSteph formerly HuddlerSteph Staff Member

    505
    552
    Joined
    Sep 12, 2012
    All the photos are being re-cached so that they show up in their respective places. There's a lot of images on NT (approximately 4 TB worth!) that is catching up to the new site. It's all there, it's all safe.
     
  12. modus47

    modus47

    4,833
    3,732
    Joined
    Dec 12, 2004
    This the error I got on the small image, when trying to upload it in this thread. Get the same error message for each image so far.

    [​IMG]
     
  13. pmpdaddyrobford

    pmpdaddyrobford

    17,910
    7,253
    Joined
    Dec 24, 2013
    It shouldn't even be an option to choose thumbnail. It should just automatically be full image. No one is gonna need to or want to do thumbnail. It's just adding an extra step for no reason
     
    llerraj likes this.
  14. lobotomybeats

    lobotomybeats

    8,841
    15,793
    Joined
    Jan 9, 2004
    testing...
    lobo-extrablur.gif
     
    beh235 and Nike Jordan like this.
  15. crumps brother

    crumps brother

    2,113
    627
    Joined
    Feb 8, 2010
    this is going to take some adjusting but I'm sure it's for the better

    testing...

    [​IMG]
     
  16. broncos19dm

    broncos19dm

    16,543
    6,997
    Joined
    Aug 6, 2012
    Waitttt nvm
     
  17. greatabyss43

    greatabyss43

    2,385
    1,092
    Joined
    Sep 2, 2009
    any way to post multiple pictures? also, feedback is gone forever on buying/selling thread?
     
  18. llerraj

    llerraj

    2,502
    2,062
    Joined
    Oct 19, 2016
    Uploading from a device isn't available on mobile. It's one of the drawbacks to this platform. I post a lot over at The Coli and a college fan board that uses the same platform and it is a pain to upload images directly.
     
    lamont614 likes this.
  19. lobotomybeats

    lobotomybeats

    8,841
    15,793
    Joined
    Jan 9, 2004
    Yes it is. I just uploaded this from my pixel
    wow.jpg
     
  20. llerraj

    llerraj

    2,502
    2,062
    Joined
    Oct 19, 2016
    Nvm.
     
  21. modus47

    modus47

    4,833
    3,732
    Joined
    Dec 12, 2004
    Tested again just now with multiple different pic sizes. Get error every time. Then disabled all possible interfering extensions. Same result. Browser is FF.
    Never had any problems uploading to the Huddler NT.
     
  22. broncos19dm

    broncos19dm

    16,543
    6,997
    Joined
    Aug 6, 2012
    How do you change the size of the pictures once you put it in via the "image" feature
     
  23. pmpdaddyrobford

    pmpdaddyrobford

    17,910
    7,253
    Joined
    Dec 24, 2013
    Try chrome
     
  24. modus47

    modus47

    4,833
    3,732
    Joined
    Dec 12, 2004
    No thanks.

    However I tried a different setup today with IE and got no error messages. Maybe my FF is too old, will check later.